Minipavlova med flädercurd och jordgubbar

 
Sommarens sista dessert innan äpplesäsongen drar igång på riktigt? Denna magnifika, syrliga men oj så söta pavlovan. Helt perfekt. Dessutom i portionsform. Eller för två att dela på en!
 
INGREDIENSER
2 äggulor
1,5 dl socker
1 tsk citronsaft
1 tsk maizena
 
2 dl vispgrädde
8 msk flädercurd
1/2 liter jordgubbar
 
GÖR SÅ HÄR
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Du ska kunna vända skålen upp och ner. Tillsätt därefter lite socker i taget. Tillsist adderar du citronsaften och maizena. 
Klicka ut till fyra pavlovor med en liten grop i mitten.
Grädda mitt i ugnen på 150 grader i 30 min. Sänk sedan värmen till 100 grader i 30 minuter till.
Marängen ska vara seg i mitten och kan med fördel stå kvar i ugnen tills den är sval.
 
Fyll sedan gropen med flädercurd, cirka 2 matskedar per pavlova och grädde. Toppa med skivade jordgubbar eller de bär du kan komma över!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0