Rabarberkompott
I söndags var det äntligen dags att ta sig an de där fina späda rabarberstjälkarna som lyckats ta sig upp ur marken. Det blev en fin rabarberkompott som vi åt tillsammans med vaniljglass. Tanken är att publicera en del glassrecept här i vår, så fort det finns tid och möjlighet.
Så länge bjuder jag på kompotten.
Så länge bjuder jag på kompotten.
INGREDIENSER
300 g rabarber
300 g rabarber
1/2 vaniljstång
2 msk florsocker
lite vatten
GÖR SÅ HÄR
- Skölj och rensa rabarberna. Skiva dem i mindre bitar.
- Fyll en kastrull med vatten så det precis täcker botten. Koka upp rabarber tillsammans med socker och tillsätt en halverad vaniljstång.
- Låt koka samman långsamt på svag värme och servera varm tillsammans med vaniljglass.
Kommentarer
Postat av: Jasmine
Det ser fantastiskt ut! Jag älskar rabarber. <3
Kram
Trackback