Glutenfri müsli
Någon jag saknar som glutenintolerant är en riktigt god müsli. Att köpa färdig känns verkligen helt onödigt när du har detta recept i dina händer. Mått känns lite överflödigt egentligen, man tar en deciliter av vad man har. Men några kan ni väl få då.
INGREDIENSER
5 dl rena havregryn
1 dl råsocker
2,5 dl vatten
3 msk solrosolja
1,5 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl rostade kokoschips
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 200 grader och rosta pumpakärnor och solroskärnor på en plåt cirka 5 min. Rör om då och då så att de inte bränns! Ställ åt sidan.
- Blanda havregryn med råsocker och sesamfrö. Blanda vatten och solrosolja och stänk över havregrynen lite i taget.
- Rosta sedan på en plåt i 30 minuter, rör om var femte minut i början och ännu oftare på slutet.
- Ta ut ur ugnen och blanda ner pumpakärnorna och solroskärnor samt den rostade kokosen.
- Låt müslin svalna helt innan du häller över den i en burk.
Kommentarer
Trackback