Glutenfri blåbärs cheesecake
Åh denna magiska cheesecake passar perfekt till vilken vårfika som helst och bären kan varieras i oändlighet. Och så tycker jag lite extra mycket om cheesecake som varken är fryst eller bakad i ugnen. Med undantag av bottnen. Här kommer receptet:
INGREDIENSER
botten
100 g smör
1/2 dl strösocker
2-3 dl glutenfri mix
fyllning
300 g färskost (eller mascarpone)
2 dl creme fraiche
3 msk florsocker
citronzest från en citron, ekologisk
topping
300 g tinade blåbär
saften från en liten citron, ekologisk
1 dl socker
GÖR SÅ HÄR
Smält smöret till bottnen, Blanda ner sockret och lite mjölmix i taget. När det blivit en fast deg, tryck ut i en pajform och grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter på 200 grader.
Koka upp blåbär, citronjuice och och socker i en kastrull och låt puttra i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Vispa färskost och creme fraiche till en slät, luftig smet. Rör i florsockret och riv ner citronzest.
Bred på fyllningen på pajskalet, häll över blåbären men var försiktig så det inte blir för mycket vätska.
Låt cheesecaken stelna i kylskåp i 3 timmar.
Kommentarer
Postat av: Jasmine
Den ser fantastisk ut!
Och som vanligt blir jag väldigt förtjust i dina bilder. :)
Tack för receptet!
Kram
Trackback