Glutenfri blåbärs cheesecake

 
Åh denna magiska cheesecake passar perfekt till vilken vårfika som helst och bären kan varieras i oändlighet. Och så tycker jag lite extra mycket om cheesecake som varken är fryst eller bakad i ugnen. Med undantag av bottnen. Här kommer receptet:
 
INGREDIENSER
botten
100 g smör
1/2 dl strösocker
2-3 dl glutenfri mix
 
fyllning 
300 g färskost (eller mascarpone)
2 dl creme fraiche
3 msk florsocker
citronzest från en citron, ekologisk
 
topping
300 g tinade blåbär
saften från en liten citron, ekologisk
1 dl socker
 
GÖR SÅ HÄR
Smält smöret till bottnen, Blanda ner sockret och lite mjölmix i taget. När det blivit en fast deg, tryck ut i en pajform och grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter på 200 grader.
 
Koka upp blåbär, citronjuice och och socker i en kastrull och låt puttra i cirka 10 minuter. Låt svalna.
 
Vispa färskost och creme fraiche till en slät, luftig smet. Rör i florsockret och riv ner citronzest.
 
Bred på fyllningen på pajskalet, häll över blåbären men var försiktig så det inte blir för mycket vätska.
 
Låt cheesecaken stelna i kylskåp i 3 timmar.
 

Kommentarer
Postat av: Jasmine

Den ser fantastisk ut!
Och som vanligt blir jag väldigt förtjust i dina bilder. :)
Tack för receptet!
Kram

2014-04-20 @ 21:43:36
URL: http://rosanatt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0