Mangoldpastan

 
 
 
 
Den här pastarätten passar perfekt till fredagsmyset, en riktigt lyxig variant
på pasta. Toppa skapelsen med krutonger och du är hemma! Mangold
används som spenat, denna är odlad och skördad på mammas kolonilott. Lyx!

INGREDIENSER
Spaghetti till fyra
3 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
2 dl mangold, hårt packad.
1 citron
salt, peppar
parmesanost
2 skivor bröd
 
GÖR SÅ HÄR
- Finhacka 2 vitlöksklyftor. Riv zesten från citronen. Skölj mangolden och skär bort den vita stjälken. Grovhacka.
 
- Koka upp pastavatten.
 
- Fräs vitlöken i 2 msk olivolja, addera sedan mangolden och låt stå på svag värme tills pastan är klar. Salta och peppra lätt i slutet.
 
- Tärna brödskivorna, jag använde ett grovt formbröd. Värm 1 msk olivlja i ett stekjärn. Pressa ner en vitlöksklyfta. Håll hög värme och låt brödtärningarna bli krispiga.
 
- Häll av pastavattnet och häll ner pastan i stekjärnet och rör runt tillsammans med mangolden. Rör ner citronzesten och krutongerna. Servera och toppa med parmesanost och citronzest.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0