Focaccia med ringblommor & rosmarin.
,
I sommar ville jag prova på något nytt, annorlunda glutenfrittbröd. Med inspiration från mammas foccaccia gjorde jag ett bröd i braspanna med rosmarin & ringblommor. Man kan använda både färska och torkade ringblomsblad.
INGREDIENSER
1 liter mjölmix, semper grov mix eller mixwell grov mix
4 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
1/2 dl matolja
Ringblommsblad
rosmarin
flingsalt
GÖR SÅ HÄR
- Smula jästen i en stor bunke. Värm vattnet till 37 grader.
- Rör ut jästen i vattnet och tillsätt saltet. Rör sedan ner matoljan och 2 msk ringblommsblad.
- Rör ner mjölmixen deciliter för deciliter och rör ihop. Häll ut på ett bakplåtspapper i en braspanna och låt jäsa i 30 min på ett varmt ställe under bakduk.
- Ringa sedan över lite olivolja, strö över flingsalt, ringblommsblad och rosmarin.
- Grädda på 200 grader i cirka 10-15 minuter.
Kommentarer
Trackback