Dillmajonäs
Vispade ihop en majonäs med dill från mammas trädgård igår kväll. Passar perfekt till räkor och ett gott bröd. Och busenkelt. Tänk på att det underlättar om äggulan är rumstempererad. Elvisp är att föredra. Majonäsen håller cirka 2 veckor i kylen och går såklart att göra utan dill.
INGREDIENSER
1 äggula
2 dl neutral olja
knappt 1 msk dijonsenap
salt, peppar
cirka 1 tsk vitvinsvinäger
dill
GÖR SÅ HÄR
- Rör samman äggulan, dijonsenapen, vitvinsvinäger, salt och peppar i en skål.
- Vispa sedan ner lite olja i taget tills du fått i allt. Låt det ta sin tid. Blir det för
tjock så späd med några droppar vatten.
- Vispa sedan ner lite olja i taget tills du fått i allt. Låt det ta sin tid. Blir det för
tjock så späd med några droppar vatten.
- Smaka av och rör sedan ned finhackad dill efter tycke och smak.
Kommentarer
Postat av: Amanda
Fick det till stekt fisk på förskolan i veckan. Riktigt gott! :)
Trackback