Luftigt morotsbröd
Enkelt morotsbröd med mycket fibrer. Passar perfekt med lite lagrad ost och min hallonmarmelad.
INGREDIENSER
1 liter mjölmix, semper mix med fibrer
4 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
1/2 dl matolja
ca 1 morot, riven.
rosmarin
flingsalt
GÖR SÅ HÄR
- Smula jästen i en stor bunke. Värm vattnet till 37 grader.
- Rör ut jästen i vattnet och tillsätt saltet. Rör sedan ner matoljan och den rivna moroten. Jag brukar krama ur så mycket vätska från moroten som möjligt.
- Rör ner mjölmixen deciliter för deciliter och rör ihop. Häll ner i en brödform och låt jäsa i 30 min på ett varmt ställe under bakduk.
- Ringa sedan över lite olivolja, strö över flingsalt och rosmarin.
- Grädda på 200 grader i cirka 25 minuter.
Kommentarer
Postat av: Jasmine
Dina bilder är fantastiskt vackra och inspirerande.
Kram
Trackback