Äpplemarmelad med ingefära
Ingefärsmarmelad passar fint till ostar och ett glas rött, eller varför inte frukostmackan? Denna är gjord på äpplen från pappas trädgård som vanligt!
INGREDIENSER
ca 1 dl vatten
5 stora äpplen
2,5 dl syltsocker
cirka 50-80 g ingefära
GÖR SÅ HÄR
- Skala ingefäran, finhacka och koka den i 2 dl vatten.
- Skala äpplena och hacka dem i centimeterstora bitar. Spara 1/2 dl för sig. Häll resten i en kastrull och blanda ner sockret och ingefäran.
- Häll på vatten från ingefärskoket, ca 1 dl, så att det täcker botten på kastrullen.
- Låt koka i cirka 15-20 minuter, och när mameladen är klar blandar du i den sista deciliterna hackat äpple.
- Häll upp på rena burkar.
- Häll upp på rena burkar.
Kommentarer
Postat av: Jasmine
Jättefin bild!
Jag är väldigt förtjust i ingefära. Det här med äppelmarmelad toppat med den goda smaken är kanske inte helt fel. Tack för inspiration.
Kram
Trackback