Somrig potatissallad
En somrig potatissallad med smak av Skåne!
INGREDIENSER
1 kg nypotatis
blandad sallad
gräslök
2 tsk skånsk senap
1/2 dl matolja
salt, peppar
GÖR SÅ HÄR
- Skrubba och koka potatisarna. Låt svalna något.
- Blanda oljan och senapen i en stor skål.
- Vänd ner potatisarna och rör runt ordentligt.
- Vänd ner sallad försiktigt och krydda sedan med
salt och peppar.
salt och peppar.
- Klipp lite gräslök på toppen!
Glutenfria blåbärscupcakes
Har äntligen arbetat fram ett riktigt bra cupcakerecept!
Dessa är med blåbär, men fungerar såklart med olika bär.
INGREDIENSER
Dessa är med blåbär, men fungerar såklart med olika bär.
INGREDIENSER
125 g smör
1,5 dl mjölk, laktosfri
2 ägg
2 dl socker
4,5 dl glutenfri mjölmix (finax röda paket)
2 tsk bakpulver
2 sk vaniljsocker
blåbär, frusna
frosting
100 g smör (rumstempererat)
100 g philadelphia
3 dl florsocker
GÖR SÅ HÄR
- Smält smöret och rör sedan ned mjölken.
- Smält smöret och rör sedan ned mjölken.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Sila ner de torra ingredienserna och blanda försiktigt
men ordentligt.
men ordentligt.
- Rör ner smör+mjölk till en jämn smet.
- Häll smeten i formar i en muffinsplåt och tryck i ett
par blåbär i varje.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15 minuter cirka.
- Under tiden muffinsen svalnar, vispa ihop frostingen.
- Spritsa sedan ut på de avsvalnade muffinsen och dekorera
med färska blåbär.
- Spritsa sedan ut på de avsvalnade muffinsen och dekorera
med färska blåbär.