Kyckling- & kokosgryta med mango
En väldigt god gryta som inte är särskilt svår att göra. Det går att utesluta
mangon. Krydda efter din egen smak och vad du har hemma! Den passar
mangon. Krydda efter din egen smak och vad du har hemma! Den passar
lika bra en trött tisdag som en festlig fredag!
INGREDIENSER
4 kycklingfiléer (eller kycklinginnanlår)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 msk solrosolja
300 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 burk kokosmjölk
1 dl mangochutney
1 tsk salt
2 msk färskriven ingefära
1 tsk chili och lika mycket ingefära & honung
1/2 tsk timjan, paprikapulver
1/2-1 lime, juicen
1 mango
ris till fyra personer
GÖR SÅ HÄR
- Strimla kycklingen. Skala och strimla löken. Finhacka vitlök.
Bryn allt i oljan i en stekpanna. Lägg sedan över i en stor gryta.
- Tillsätt passerade tomater, tomatpuré, kokosmjölk, mango chutney,
Bryn allt i oljan i en stekpanna. Lägg sedan över i en stor gryta.
- Tillsätt passerade tomater, tomatpuré, kokosmjölk, mango chutney,
riven ingefära och resten av kryddorna. Smaka av med lime.
- Låt sjuda i 15 min tills kycklingen är genomstekt. Koka riset undet tiden.
- Skala, kärna ur och tärna mangon.
- Skala, kärna ur och tärna mangon.
- Servera grytan med nykokt ris och mango på toppen!
Kommentarer
Trackback