Morotssoppa med ingefära.

Det här receptet har jag fått av Annika, och det är helt fantastiskt. Jag brukar
dubbla ingefäran, minst, men om man inte är ett stort fan kan man minska.
Bara att prova sig fram! Till detta serverar jag en enkel tomatbruschetta.
 
INGREDIENSER
2 gula lökar
6 stora morötter
3 cm färsk ingefära
2 msk smör
7 dl vatten
2 dl creme fraiche (lätt)
salt, peppar, örtsalt
2 grönsaksbuljongtärningar
 
GÖR SÅ HÄR
- Skala och finhacka lök. Skala och riv morötter grovt.
Skala och riv ingefära fint.
- Värm smöret i en kastrull och fräs löken på sväg värme några minuter.
- Lägg i morötter och ingefära, fräs någon minut.
- Häll på vatten och koka upp med buljongtärningar. Smaka av m kryddor.
- Koka i cirka 10 min eller tills morötterna blivit mjuka.
- Mixa soppan slät, rör ner creme fraiche och låt det hela bli varmt.
- Servera med en klick creme fraiche på toppen!

Vitchokladmousse med blåbär

 
I väntan på våren passar en chokladmousse med blåbär alldeles utmärkt.
Jag har använt mig av creme fracihe också för att höja syran lite mot den
söta chokladen. Kesella fungerar också. Fantastiskt gott!
 
INGREDIENSER
160 gram vit choklad
1 dl vispgrädde, laktosfri
1 dl creme fraiche, laktosfri
ca 125 g blåbär
 
GÖR SÅ HÄR
- Vispa grädden, den ska vara luftig och inte allt för hård.
- Klicka ner creme fraichen.
- Smält den vita chokladen över vattenbad och rör ner försiktigt
i gräddblandningen utan att det bildas klumpar.
- Häll upp i glas och låt stå i kylen i en timme cirka, gärna mer.

Glutenfritt

RSS 2.0