Torskrygg med pepparrotssås, riven pepparrot & skirat smör.
Torsk och pepparrot slår aldrig fel, här med potatis & palsternackspuré, skirat smör samt en pepparrotssås.
Pepparroten är förresten plockad på vår koloni, vilken lyx!
Pepparroten är förresten plockad på vår koloni, vilken lyx!
4 bitar torskrygg
1 morot
1 gul lök
timjan
1 citron
salt, peppar
1 kg potatis
2 palsternackor
50 g smör
en skvätt mjölk
salt, muskotnöt
pepparrot
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 msk konc. fiskfond
timjan
salt
GÖR SÅ HÄR
- Koka upp vatten med en skivad morot, en kvartad lök, lite timjan, saften från 1/2 citron, lite salt och några pepparkorn.
- Lägg i torsken när vattnet kokar och låt den vara där i cirka 30 sekunder. Ta sedan av kastrullen från värmen och låt torsken ligga och dra i 10 minuter.
- Koka potatis och palsternacka, pressa sedan med en potatispress och blanda med smör och mjölk. Smaksätt med salt och muskotnöt.
- Smält smör i en kastrull och ta sedan av från värmen.
- Smält en matsked smör i en ny kastrull och rör ner 1 msk färsk timjan, fiskfond, vatten och creme fraiche. Riv ner rejält med pepparrot också. Smaksätt med lite salt.
Servera torsken med potatispurén, såsen, mer riven pepparrot, skirat smör och en skiva citron.
Kommentarer
Trackback