White chocolate cheescake pie

 
Kombinationen knäckig pajbotten, vit choklad cheesecake & färska hallon.
Det är sommar, och det är riktigt gott. Eftersom efterätten serveras i glas
bör du baka av pajbottnen i ungsfasta formar.
 
White chocolate cheesecake pie | 6 glas
botten
150 g smör
3-4 dl ljus mjölmix
1 dl socker
1 knivsudd salt
 
fyllning
125 g vit choklad
200 g philadelphia 
1/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl laktosfri vispgrädde
1/2 lime
 
Hallon att dekorera med
 
botten
Smält smöret och blanda med socker, mjölmix och salt.
tryck ut i portionsformar (eller en stor form) och grädda i 200 grader
i 15 min. Låt svalna. Smula sedan ner i sex portionsglas.
 
fyllning
Vispa philadelphia, socker &  vaniljsocker till en slät smet.
Pressa i lite limejuice (ca 1 msk, smaka av) och limezest.
Vispa grädden fast.
Smält chokladen och rör sedan i gelantinbladen.
Vänd ner i cremecheesesmeten och rör ut ordentligt.
Vänd sedan ner grädden.
 
Häll på vitchokladsmeten på bottnen. Låt stå i kylskåp i två timmar.
Dekorera med hallon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0