Amerikanska pannkakor på banan & havre.



Som glutenintolerant är det inte alltid lätt att hitta bra och nyttiga frukostar.
Men efter att ha provat Amerikanska havrepannkakor är detta inte längre
ett problem. Hur goda som helst! Orginalreceptet hittade jag hos Caroline.

INGREDIENSER
4 dl rena havregryn.
1 banan
3 ägg
1/2 dl rapsolja
1 msk honung
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
en knivsudd salt 

GÖR SÅ HÄR
- Mixa alla ingredienser. Var noggran så att havregrynen blir ordentligt
mixade, gärna pulveriserade. 
- Låt sedan smeten stå och svälla minst 10 minuter så att du får en
len och jämn smet.
- Stek på medelvärme, hellre för låg än för hög tills de fått fin färg.
- Servera med nyplockade björnbär och lite lönnsirap. Eller vad du har
nära till hands!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0