Somrig cheesecake med vit choklad.
Vad passar bättre på sommaren än en cheesecake toppad med nyplockade,
röda, vinbär. Den här är smaksatt med vit choklad och lime.
INGREDIENSER
20 glutenfria digestivekex (160 g)
100 g smör
1 lime
150 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker
200 g philadelphia
1 dl creme fraiche
2 ägg
socker efter behov. ca 0,5 dl.
GÖR SÅ HÄR
- Mixa digestivekex tills de pulveriserats. Smält smöret och blanda med
digestivekexen till en jämn smet.
- Tryck ut i en form och grädda i 175 grader i 10 min.
- Blanda philadelphia och creme fraiche till en jämn smet. Blanda i rivet
skal från limen. Bara zesten!
digestivekexen till en jämn smet.
- Tryck ut i en form och grädda i 175 grader i 10 min.
- Blanda philadelphia och creme fraiche till en jämn smet. Blanda i rivet
skal från limen. Bara zesten!
- Smält chokladen över vattenbad och rör ner i smeten.
- Smaksätt med vaniljsockret, socker & limejuice.
- Vispa sedan i ett ägg i taget tills varje ägg är utvispade.
- Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i 30 min.
- Smaksätt med vaniljsockret, socker & limejuice.
- Vispa sedan i ett ägg i taget tills varje ägg är utvispade.
- Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i 30 min.
Kommentarer
Postat av: Lisa
gött
Trackback