Morotskakscupcakes
Den näst bästa sommarbakelsen enligt mig är morotskakscupcakes med
frosting och nyplockade vinbär. De här uppskattades av alla på min 20-års
fest och är väl värda ett försök! Det blir 12 st cupcakes.
INGREDIENSER
2 ägg
2 dl socker
1 tsk kanel
2 dl socker
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
2 dl glutenfri mjölmix
1 dl matolja
1 dl matolja
3 dl rivna morötter
GLASYR
50 g smör
GLASYR
50 g smör
150 g philadelphia
3 dl florsocker
GÖR SÅ HÄR
- Vispa ägg och socker.
- Blanda övriga torra ingredienser och rör ner dem i smeten.
- Tillsätt morötterna och matoljan sist.
- Blanda övriga torra ingredienser och rör ner dem i smeten.
- Tillsätt morötterna och matoljan sist.
- Sätt ner muffinsformar i en cupcakes-plåt och häll ner smeten.
- Grädda i 200 grader i 15 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till glasyren och spritsa sedan ut på cupcakesen. Strö över nyplockade vinbär!
- Grädda i 200 grader i 15 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till glasyren och spritsa sedan ut på cupcakesen. Strö över nyplockade vinbär!
Kommentarer
Trackback