Mitt fantastiska glutenfria morotsbröd.
Detta brödet är ett av få som jag bakar regelbundet. Nu för tiden blir det precis lika bra och stort varje gång. Hemligheten är att använda sig av Mixwells mjölmixer. Ljus eller grov spelar ingen roll. Brödet bör frysas in samma dag, och går lättast att skära upp om det fått stå och svalna ordentligt några timmar.
INGREDIENSER
2 dl rena havregryn
1/2 dl sirap
5 dl filmjölk
1/2 dl sirap
5 dl filmjölk
1 liten morot
1 dl pumpafrön
1/2 dl sesamfrö
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl grov mix, semper
8 dl ljus mix, Mixwell
Solrosfrö att garnera med
8 dl ljus mix, Mixwell
Solrosfrö att garnera med
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader och smörj en brödform med matolja.
- Blanda 1 dl havregryn med filmjölk & sirap. Låt svälla lite.
- Under tiden - riv morötterna grovt, pressa ut vätskan och blanda ner
- Under tiden - riv morötterna grovt, pressa ut vätskan och blanda ner
tillsammans med sesamfrö och pumpakärnor.
- Rör i salt och bikarbonat
- Rör i salt och bikarbonat
- Häll ner 1 dl havregryn och 1 dl grov mix och rör om ordentligt.
- Blanda i 5 dl mix och rör sedan ner 1 dl i taget.
- Blanda i 5 dl mix och rör sedan ner 1 dl i taget.
- Häll smeten som ska vara kladdig i brödformen och strö över
solrosfrö.
solrosfrö.
- Stänk in vatten i ugnen och grädda sedan brödet i nedre delen
av ugnen i 50 min. Ställ det inte allra längst nere!
- Brödet är klart när det inte längre är kladdigt inuti.
av ugnen i 50 min. Ställ det inte allra längst nere!
- Brödet är klart när det inte längre är kladdigt inuti.
Kommentarer
Trackback