Glutenfria kolakakor
Kolakakor är i topp tre när det gäller favoritsmåkakor. Detta recepetet är hur enkelt som helst!
Glutenfria kolakakor
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk sirap
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 dl maizena
2 1/2 dl glutenfri fin mjölmix
(finax eller semper)
(finax eller semper)
Blanda smör, socker, vaniljsocker och sirap till en fluffig historia. Gärna i bakmaskin!
Blanda de torra ingredienserna för sig och tillsätt. Om degen inte går ihop ordentligt kan du droppa i lite vatten.
Dela degen i tre delar och rulla ut till längder. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till något.
Jag brukar stoppa in hela plåten i frysen i cirka 20 minuter, då flyter inte kakorna ut så mycket.
Grädda sedan mitt i ugnen i på 175 grader i ca 12 min.
Skär längderna diagonalt medan de fortfarande är varma. Låt svalna.