Indisk daal

 
Jag kan inte få nog av linsgrytor, men den här indiska linsgrytan är rent ut sagt magi! Jag serverar den med indiskt ris (förenklat recept), halloumi och gräddfil. Linserna kan du blötlägga på morgonen så blir de snällare mot magen.
 
Indisk daal | 4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
3 dl torkade röda linser
4 dl vatten + 1 buljongtärning
2 dl kokosgrädde
2 tomater
70 g babyspenat
1/2 lime
salt, peppar
 
Skala och hacka gul lök och vitlök, fräs den gula löken mjuk tillsammans med kryddorna. Addera vitlök. Tillsätt linser, vatten, buljongtärning och kokosgrädde. Låt sjuda cirka 10 minuter utan lock.
 
Tärna tomaterna grovt och rör ner i grytan tillsammans med babyspenat. Låt puttra 5 minuter, smaka av med lime, salt och peppar. 
 
Indiskt ris | 4 portioner
1/2 gul lök
2 msk olja
1/2 tsk koriander
1/2 tsk kardemumma
1 msk gurkmeja
1/4 tsk kanel
3 dl ris
5 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
 
Finhacka gul lök och fräs mjuk i olja. Addera kryddor och fräs ytterligare 1 min. Rör ner riset och och fräs det i 3 minuter. Addera grönsaksbuljong och låt puttra tills riset är klart. 
 
Servera med 200 g halloumi, tärnad och stekt i olja, samt gräddfil och eventuellt picklad rödkål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0