Vegansk currygryta med sesammarinerad tofu

 
Under förkylningstider finns det få maträtter som passar så bra som en het currygryta. Servera med sesammarinerad tofu eller något annat proteinrikt.
 
Vegetarisk rödcurry | 4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 små morötter
1 citrongräs
2 tsk röd currypasta
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk socker
2 dl kokosgrädde
150 g haricots verts
1 frp vattenkastanjer
1/2 lime
 
250 g tofu
1 msk sesamolja
1 tsk soja
1 tsk honung
sesamfrön
 
Hacka lök och vitlök och fräs i en matsked rapsolja. Skala och skär morötterna och hacka citrongräset. Rör ner tillsammans med currypastan. Häll på vatten, grönsaksbuljong och socker. Koka upp. Häll sedan på kokosgrädde, lime, haricot verts och vattenkastanj. 
 
Tärna tofun och blanda med sesamolja, soja, honung och sesamfrön. Stek på medelhög värme tills de fått fin färg.
 
Servera currygrytan med tofun, ris och jordnötter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0