Linsgryta med halloumi

 
En vegetarisk gryta med inspiration från den indiska klassikern Daal. Det här är nog min största vardagshjälte. Magi i matlådan helt enkelt!
 
Hotpot 
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 sötpotatis
2 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk ingefära
1/2 tsk kanel
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl torkade röda linser
2,5 dl kokosgrädde
1 msk socker
en skvätt lime
salt, svartpeppar
70 g färsk babyspenat
2 tomater
 
150 g halloumi
långkornigt ris
färsk persilja
 
Finhacka gul lök och vitlök. Skala och tärna sötpotatisen. 
Fräs löken i olja, tillsätt koriander, spiskummin och ingefära, och sedan sötpotatisen och linserna.
Fräs en minut eller så, tillsätt sedan vattten och grönsaksbuljong och låt koka 10 min med lock.
 
Addera kokosgräddenoch koka tills linserna mjuknat, smaka av med socker, lime, salt och svartpeppar. Rör i spenat och grovt hackade tomater.
 
Servera med ris, halloumi och persilja. Varför inte lägg till picklad lök och en sås på creme fraiche och vitlök?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0