Glutenfria Havrebullar
Snabba, fiberrika och goda havrebullar. Hur gott är det inte med havre i bullar och bröd?
När det gäller havre diskuteras det om det kan ingår i en glutenfri diet eller inte. Det är upp till varje enskild person att avgöra det, i samråd med dietist, för mig fungerar det så länge det är rena havregryn.
Glutenfria Havrebullar | 12 st
5 dl Provena havremjöl
7 dl Mixwells grova mix
5 dl Provena havremjöl
7 dl Mixwells grova mix
5 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
1 msk honung/mörk sirap
havregryn att toppa med
Smula jästen i en stor skål och rör ut tillsammans med vattnet. Rör i saltet och sirapen.
Blanda i havremjölet, lite i taget. Gå sedan över till mixwell mixen. Det ska vara mer av en smet än en deg.
Låt jäsa övertäckt i 45 minuter, har det inte hänt så mycket så låt jäsa en kvart till.
Forma till bullar och strö över havregryn.
Baka sedan av i 200 grader i 15-20 minuter. Frys in samma dag.