Rosmarin - olja och salt

 
Rosmarin är en av mina absoluta favoritörter, dels för att den är så kraftfull i smaken men också för att den passar till det mesta. Bröd, rotsaker i ugn, köttfärssås - det finns många goda alternativ. Här har jag gjort rosmarinolja och rosmarinsalt. Gott till ungefär allt i vår!
 
Rosmarinolja | 3 dl
3 dl olja, t.ex rapsolja
6 kvistar rosmarin
 
Grovhacka rosmarinen och lägg den sedan i en finmaskig sil. Häll över en halv liter kokande vatten och låt rinna av. Mixa sedan rosmarinen tillsammans med en liten skvätt olja. Tillsätt resten av oljan och låt vila ett dygn. Sila sedan bort resterna av rosmarinen och häll upp på flaska.
 
Rosmarinsalt | 1/2 dl
1/2 dl flingsalt
1/2 dl rosmarin
 
Finhacka rosmarin och mortla tillsammans med lite salt. Häll sedan ner resten av saltet och mortla ytterliggare. Låt torka på bakplåtspapper ett dygn, häll sedan ner det i en burk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0