Spaghetti med kyckling, avokado, pesto & mozzarella.
Den perfekta lunchen! Ett riktigt hopkok av en bit överbliven kyckling, en avokadohalva, lite mozzarella och så den fantastiska valnötspeston. Receptet är som vanligt för fyra.
INGREDIENSER
Spaghetti
250 g mozzarella
2 avokados
2 överblivna kycklingfilér, färdiglagade
Valnötspesto
2 dl färsk basilika (packad hårt)
1 liten klyfta vitlök
3 msk valnötter
1 dl olivolja
1 msk parmesanost
salt, peppar
GÖR SÅ HÄR
Börja med peston
Kör basilika och vitlök lite lätt i en matberedare.
Tillsätt sedan parmesan, olivolja & valnötter.
Kör tills nötterna är lagom stora, krydda med salt & peppar.
Koka sedan upp pasta samtidigt som du fräser på kycklingen i lite olja.
Tärna mozzarellan och avokadon.
Tärna mozzarellan och avokadon.
När pastan är färdig, häll av den och häll tillbaka i kastrullen.
Rör ner ett par matskedar pesto, sedan kycklingen, avokadon & mozzarellan.
Klart!
Kommentarer
Trackback