Italienska för nybörjare - skaldjurspasta

 
I den här rätten handlar allt om enkelhet och råvaror. Receptet är för en person
så det är bara att dubbla efter behov. Jag använde mig av räkor.

INGREDIENSER
spaghetti för fyra
400 g räkor med skal
2 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt
10 körsbärstomater
1 dl vitt vin
3 msk olivolja
basilika
salt, peppar
parmesanost
 
GÖR SÅ HÄR
- Koka upp pastavatten.
- Skala räkor.
- Finhacka vitlök, chili och basilika. Halvera tomaterna.
- Fräs vitlök och chili i olivoljan tills de får färg. Fräs räkorna snabbt och addera sedan vinet och tomaterna.
- Låt koka långsamt tills pastan är färdig, häll därefter av vattnet och blanda ner pasta i räksåsen.
- Lägg därefter upp i en tallrik och toppa med basilika och hyvlad parmesanost!

Glutenfritt

RSS 2.0