Jordärtskockssoppa med avokado
Här kommer en vardags version av jordärtskockssoppan. Utan vin, utan pilgrimsmussla men med en avokadohalva och citronzest istället. Välj mellan persilja och timjan. Riktigt god och krämig! Jordärtskockorna är från mammas kolonilott och resten av grönsakerna köpte vi på torget!
INGREDIENSER
200 g jordärtskocka
2 st medelstora potatisar
1 liten morot
1 grönsaksbuljongtärning
vatten
1 gul lök
2 dl creme fracihe
salt, peppar & persilja (eller timjan) och cayennepeppar
2 avokados
1 citron
GÖR SÅ HÄR
- Skala och grovhacka jordärtskocka, potatis, morot & gul lök.
- Fräs löken i smör och tillsätt sedan rotfrukterna och persilja.
- Häll på vatten så det täcker grönsakerna och låt koka med en buljongtärning tills de är mjuka.
- Mixa då soppan slät, jag brukar lämna lite bitar i denna. Koka upp med creme fraichen.
- Pressa ner några matskedar citronsaft och smaksätt med kryddorna. Blir soppan för tjock, häll i lite vatten eller mjölk.
- Servera soppan med en avokadohalva och riv över lite citronzest.
Kommentarer
Trackback