Sommarens bästa tillbehör: Potatissallad & morotstsatsiki.

 
Tillbehör som fungerar till grillat varje dag och som kan varieras i oändlighet.
Potatissalladen och morotstsatsikin är två favoriter! Morötterna grävde jag 
upp på mammas kolonilott och potatisarna grävde hon upp. Örterna kommer
från hennes trädgård.
 
INGREDIENSER
potatissallad
1 kg potatis
1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
1/2 purjolök
färsk persilja, gräslök
salt, peppar
 
morotstsatsiki
2-3 små morötter
2 dl turkisk yoghurt
1 msk creme fraiche
1 vitlöksklyfta
olivolja
salt, peppar & färsk oregano
 
 
GÖR SÅ HÄR
Potatissallad
- Skala potatisarna (!), skär dem i lagom stora bitar och koka dem
sedan i god tid. Låt dem svalna tills de är helt kalla.
 
- Under tiden: Rör ihop majonäs, creme fraiche, purjolök (strimlad fint)
och smaksätt med salt och peppar. Blanda sedan ned potatisarna och
strö över finhackad persilja & gräslök.
 
Morotstsatsiki
- Skala morötterna och riv dem fint.
- Blanda turkisk yoghurt, creme fraiche, pressad vitlök och morötter.
Smaksätt med salt och peppar.
 
- Ringla över olivolja och strö över färsk, finhackad oregano.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0