Sommarens bästa tillbehör: Potatissallad & morotstsatsiki.
Tillbehör som fungerar till grillat varje dag och som kan varieras i oändlighet.
Potatissalladen och morotstsatsikin är två favoriter! Morötterna grävde jag
upp på mammas kolonilott och potatisarna grävde hon upp. Örterna kommer
från hennes trädgård.
Potatissalladen och morotstsatsikin är två favoriter! Morötterna grävde jag
upp på mammas kolonilott och potatisarna grävde hon upp. Örterna kommer
från hennes trädgård.
INGREDIENSER
potatissallad
1 kg potatis
1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
1/2 purjolök
färsk persilja, gräslök
salt, peppar
morotstsatsiki
2-3 små morötter
2 dl turkisk yoghurt
1 msk creme fraiche
1 vitlöksklyfta
olivolja
salt, peppar & färsk oregano
GÖR SÅ HÄR
Potatissallad
- Skala potatisarna (!), skär dem i lagom stora bitar och koka dem
sedan i god tid. Låt dem svalna tills de är helt kalla.
sedan i god tid. Låt dem svalna tills de är helt kalla.
- Under tiden: Rör ihop majonäs, creme fraiche, purjolök (strimlad fint)
och smaksätt med salt och peppar. Blanda sedan ned potatisarna och
strö över finhackad persilja & gräslök.
och smaksätt med salt och peppar. Blanda sedan ned potatisarna och
strö över finhackad persilja & gräslök.
Morotstsatsiki
- Skala morötterna och riv dem fint.
- Blanda turkisk yoghurt, creme fraiche, pressad vitlök och morötter.
Smaksätt med salt och peppar.
- Ringla över olivolja och strö över färsk, finhackad oregano.
Kommentarer
Trackback