Toscaäpplen

 
En gammal klassiker som inte får glömmas bort så här i äppeltider! Välj syrliga, smakrika och fasta äpplen. Serveras med lite ovispad grädde.
 
4 äpplen
5 dl vatten
2 dl socker
1/2 citron
 
50 g smör
50 g hyvlad mandel
1 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk grädde
2 msk potatismjöl

Skala äpplen och kärna ur dem. Koka upp vattnet, socker och juicen från en citron.
Lägg i äpplen, låt koka någon minut och ställ sedan åt sidan för att vila.

Smält smöret, blanda ner sockret, grädden och mandeln. Låt koka samman och rör sedan i potatismjölet. 
Lägg äpplena i en ugnsfast form och fyll med toscasmet. 
Grädda mitt i ugnen på 225 grader tills toscan börjar få färg.
Servera med ovispad grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0