Högrevsburgare med rosmarinpotatis & aioli

 
Här har ni den. Högrevsburgaren. Med grevéost och pesto. Tillbehör? Sparrispotatis med rosmarin och en härlig aioli med skånsk senap. Recept på bröden hittar du här.
 
INGREDIENSER
Burgare
600 g högrevsfärs
3 msk hp sås
flingsalt, svartpeppar
 
Rosmarinpotatis
900 g sparrispotatis
färsk rosmarin
1 msk olivolja
flingsalt, svartpeppar
 
Aioli med skånsk senap
1 ägg
1 klyfta vitlök
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
salt, svartpeppar
cirka 2 dl rapsolja
2 msk skånsk senap
 
Tillbehör: Sallad, grevéost, tomatskivor, lök, pesto
 
GÖR SÅ HÄR
Burgare
Blanda varsamt ner hp-såsen och kryddorna i högrevsfärsen.
Forma sedan till burgare utan att trycka till för hårt. Salta och peppra ovanpå.
Stek på relativt hög värme. Eller varför inte grilla?
 
Rosmarinpotatis
Häll olivolja i botten på en braspanna. Skiva potatisarna och strö ut dem.
Ringa på lite mer olivolja, strö över salt, peppar och rosmarin. Sätt in i ugnen på 250 grader tills potatisarna börjar bli mjuka och får färg.
 
Aioli
Knäck ägget och tillsätt pressad vitlök, vitvinsvinäger, dikonsenap, salt och peppar.
Rör samman och börja sedan vispa med elvisp. Häll i oljan sakta i en tunn stråle tills den känns lagom fast. Blir den för tjock kan du spä med lite vatten samtidigt som du vispar.
Vispa ner den skånska senapen.
 
Att sätta samman burgaren ska väl inte vara några problem? Den funkar lika bra med bröd som utan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0