Gazpacho med krutonger och majonäs

 
 
Gazpacho är den perfekta lunchen i sommartider. Eller varför inte förrätt. Serverad med krutonger och en härlig majonäs med basilika, persilja och gräslök.

INGREDIENSER
gazpacho
400 g tomater
1 gul och en röd paprika
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 chilifrukt
1/2 gurka
1 dl olivolja
3 msk äppelcidervinäger
salt, peppar
 
krutonger
ett par tjocka skivor formfranska
olivolja
vitlök
salt
 
majonäs
1 äggula
1,5 dl neutral olja
1 tsk dijonsenap
1 tsk äppelcidervinäger
rikligt med salt och peppar
hackade örter
 
GÖR SÅ HÄR
Mixa alla ingredienserna till gazpachon. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen så att den serveras iskall.
 
Vispa ihop äggulan, dinjonsenapen, vinägern och lite salt och peppar. Vispa sedan i olja sakta tills majonäsen tjocknat. Blir den för tjock kan man hälla i en tesked vatten eller så och vispa ut. Blanda sedan i finhackade örter.
 
Och så tillsist - krutongerna.
- Grovhacka brödet, värm olivolja i ett stekjärn tillsammans med lite vitlök och fräs på brödet. Strö över salt.

Servera soppan med lite hackade örter på toppen och krutongerna och majonäsen vid sidan av.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0