White Chocolate Cheesecake Pie

 
Denna fantastiska sommartårta! Med en botten av pajdeg, vitchokladcheesecake som fyllning och hösthallon på toppen. Passar precis lika bra för att pigga upp en trött vinterdag.

INGREDIENSER
botten
150 g smör
3-4 dl ljus mjölmix
1 dl socker
1 knivsudd salt
 
fyllning
1 1/2 gelantinblad
250 g vit choklad
400 g philadelphia 
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl laktosfri vispgrädde
1 lime
 
Hallon att dekorera med
 
GÖR SÅ HÄR
botten
- Smält smöret och blanda med socker, mjölmix och salt.
- tryck ut i en form och grädda i 200 grader i 10-15 min. Låt svalna. 
 
fyllning
- Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
- Vispa philadelphia, socker &  vaniljsocker till en slät smet.
- Kör i lite limejuice (ca 1 msk, smaka av) och limezest.
 
- Vispa grädden fast.
 
- Smält chokladen och rör sedan i gelantinbladen. Vänd ner i cremecheesesmeten och rör ut ordentligt.
- Vänd sedan ner grädden.
 
- Häll på vitchokladsmeten på bottnen. Låt stå i kylskåp i två timmar. Dekorera sedan med hallon.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0