Kalljäst bröd

 
Efter att ha bakat kalljästa bullar varje vecka på sistone var det dags för ett nytt experiment. Ett kalljäst bröd storlek large. Hällde i en matsked torkade ringblomsblad vilket man såklart kan utesluta. Supergott blev det!
 
INGREDIENSER
25 g jäst
1 stor matsked honung
1/2 l kallt vatten
1 tsk salt
cirka 1,1 liter mjölmix

GÖR SÅ HÄR
Rör ihop ingredienserna. Prova dig fram med mixen. jag använde sempers mix med fibrer.
Låt stå i kyl under plastfolie under natten.

På morgonen:
Sätt ugnen på 200 grader.
Stjälp upp degen på bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.
Frys ner brödet samma dag så hinner det inte bli torrt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0