Äpplemarmelad med mynta

 
Vad passar bättre så här i äppeltider än att koka marmerlad? Den här är gjord på äpplen från pappas trädgård, provade också med äpplen vi hittade i skogen vilket var väldigt gott. Dessutom adderade jag äpplemynta som verkligen förhöjde smaken! Brukar bli lite mer än en halv liter marmelad.
 
INGREDIENSER
ca 1 dl vatten
5 stora äpplen
2,5 dl syltsocker
2 kvistar mynta
 
GÖR SÅ HÄR
- Skala äpplena och hacka dem i centimeterstora bitar. Spara 1/2 dl för sig. Häll resten i en kastrull och blanda ner sockret.
- Häll på vatten så att det täcker botten på kastrullen.
- Låt koka i cirka 15-20 minuter, och när mameladen är klar blandar du i den där deciliterna hackat äpple och finhackad mynta. 
- Häll upp på rena burkar.
 

Kommentarer
Postat av: beata

vad gott, måste prova!

2013-10-01 @ 10:59:54
URL: http://ringbeata.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0