Äppletarte.

 
Knappast en klassisk tarte tatin, inte heller en äpplekaka. Inte heller de vackraste matbilder jag tagit, men jag kan lova att det var den godaste äppletarten jag smakat! Byt ut muscovadosockret mot råsocker eller vanligt om du inte har det hemma.
 
INGREDIENSER
3/4 dl strösocker
1/4 dl muscovadosocker
3 dl mjölmix (finax)
Knappt 1 dl havregryn
150 gram smör
 
Cirka 4 äpplen, gärna syrliga.
2 msk muscovadosocker
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
ev lite sirap
 
GÖR SÅ HÄR
- Smält smöret och låt det svalna något. Sätt ugnen på 200 grader.
Rör samman strösocker och muscovadoscoker, tillsätt sedan havregrynen
och mjölmixen därefter. Rör ner smöret och låt svälla ett ögonblick.
- Tryck sedan ut i en form och förgrädda i 10 minuter.
 
- Skala äpplena under tiden. Skiva dem ganska tunnt.
 
- När pajskalet är färdiggräddat lägger du äppleskivorna ovanpå, jag lade
mina i ett mönster. Strö sedan över muscovadosockret, kardemumman och
kanelen.Vill man kan man ringa över lite sirap.
 
Grädda sedan i knappt 20 min tills äpplena fått fin färg. Servera med vaniljsås!
 

Kommentarer
Postat av: Emma

Bilderna är enastående ju! Otroligt fina och det ser ju galet gott ut. Kram!

2013-10-22 @ 00:24:30
URL: http://strimmor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0