Äpplemarmelad med ingefära

 
Ingefärsmarmelad passar fint till ostar och ett glas rött, eller varför inte frukostmackan? Denna är gjord på äpplen från pappas trädgård som vanligt!
 
INGREDIENSER
ca 1 dl vatten
5 stora äpplen
2,5 dl syltsocker
cirka 50-80 g ingefära
 
GÖR SÅ HÄR
- Skala ingefäran, finhacka och koka den i 2 dl vatten.
- Skala äpplena och hacka dem i centimeterstora bitar. Spara 1/2 dl för sig. Häll resten i en kastrull och blanda ner sockret och ingefäran.
- Häll på vatten från ingefärskoket, ca 1 dl, så att det täcker botten på kastrullen.
- Låt koka i cirka 15-20 minuter, och när mameladen är klar blandar du i den sista deciliterna hackat äpple.
- Häll upp på rena burkar.

Kommentarer
Postat av: Jasmine

Jättefin bild!
Jag är väldigt förtjust i ingefära. Det här med äppelmarmelad toppat med den goda smaken är kanske inte helt fel. Tack för inspiration.
Kram

2013-11-28 @ 15:56:43
URL: http://rosanatt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0