Sommartårtan á la Pavlova

 
Imponera med sommarens godaste tårta. Svår? Nja. Enklare än vad den ser ut att vara! Det blir en halv liter glass, men det går bra att köpa färdig också. Marängen och glassen kan göras några dagar i förväg.


INGREDIENSER
maräng
3 äggvitor rumstempererade 
2 dl socker
1 tsk maizena
1 tsk citronsaft
 
vaniljglass
5 äggulor
2,5 dl laktosfri grädde
2,5 dl laktosfri mjölk
1 vaniljstång
1,5 dl socker
 
50 g vit choklad
1/2 dl jordgubbar
2 dl vispgrädde
 
GÖR SÅ HÄR
vaniljglass
- Vispa 0,5 dl socker med äggulorna luftigt.
- Värm sedan 1 dl socker, grädden och mjölken på medelhög värme tillsammans med vaniljstången som du halverat.
- Precis innan det nått kokpunkten tar du av kastrullen från plattan och vispar ner gräddmjölken i äggblandningen. Rör hela tiden och låt sedan svalna. Lyft ur vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Kör smeten i glassmaskin cirka 30 min eller tills den stelnat. Frys in i 2-3 timmar.
 
maräng
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Du ska mer eller mindre kunna vända skålen upp och ner. Vispa hela tiden.
- Häll sedan ner lite socker i taget under konstant vispande tills smeten är så hård att du kan vända skålen upp och ner.
- Rör då ner maizena och citronsaft.
- Fyll en sprits med marängvispet och spritsa sedan ut till en tårtbotten på ett bakplåtspapper. Jag ritade först upp en cirkel på pappret.
 
- Grädda sedan på 150 grader i 30 min, sänk sedan till 100 grader i ytterligare 30-60 min. Stäng sedan av ugnen och låt bottnen stå kvar till ugnen är helt sval.
 
Sätta ihop tårtan
- Skölj, noppa och skiva jordgubbarna. Vispa grädden. Riv vit choklad med en osthyvel.
- Placera marängbottnen på ett fat och skeda på vaniljglassen.
- Bred på ett lager grädde ovanpå, och strö sedan över den vita chokladen.
- Tillsist - placera jordgubbarna på toppen av skapelsen och servera genast!

Kommentarer
Postat av: Sarah

OMG!!!!!!!!! DETTA!

2013-07-09 @ 13:23:58
URL: http://sarahhelmertz.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glutenfritt

RSS 2.0