Saffranspasta med kräftstjärtar

 
Saffranspasta med kräftstjärtar toppat med riven parmesanost. Hur gott som helst! Skulle nog rekommendera att skala hela kräftor och använda de stjärtarna för godare smak!
 
INGREDIENSER
1 gul lök
1 pkt saffran
1 msk olivolja
1 dl vitt vin
1 dl vatten
3 dl grädde
4 nävar bladspenat
1/2 fiskbuljongtärning
1 lime 
1 burk kräftor
salt, peppar
 
GÖR SÅ HÄR
- Koka pastan. Under tiden:
- Finhacka gul lök och fräs tillsammans med saffran i oljan.
- Tillsätt vinet och låt koka samman lite.
- Häll på grädden, vattnet och smula i buljongtärningen.
Salta och peppra och låt puttra i 10 min.
- Häll av pastavattnet och tillsätt pastan i saffransgrytan.
Blanda ner hälften av bladspenaten.
 
- Lägg upp pastan och toppa med kräftorna, parmesanost,
bladspenat och lime.
 

Kommentarer
Postat av: beata

Det verkar underbart gott och dina bilder är alltid lika fina. Varje gång jag kikar in blir jag lika inspirerad. Gott nytt år!

2013-01-01 @ 17:56:43
URL: http://ringbeata.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0