Glutenfria Saffransbiscotti

 


Årets första julbak är igång. Saffransbiscotti med mörk choklad och mandel. Riktigt smuliga, men det är det värt. Fungerar med de flesta sorters mjölmix.
 
INGREDIENSER
75 g smör eller margarin, rumstempererat.
3/4 dl socker
1 st ägg
1/2 dl sötmandel, grovhackad
1/2 tsk bakpulver
3 1/2 dl Semper Mix
0,5 g saffran (gärna 1 g!)
ca 60 g mörk choklad, grovhackad
pärlsocker
1 ägg till pensling
 
GÖR SÅ HÄR
- Vispa smör, socker och saffran så att det blir lite fluffigt.
- Blanda ner ägget noggrant.
- Rör ner mandeln, chokladen och bakpulvret.
- Blanda till sist ner mjölmixen, lite i taget.
 
- Rulla ut till två längder som du penslar med ett ägg. Strö
sedan över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 10 min på 225 grader.

- Låt den svalna lite, och skär sedan i lagom stora bitar på snedden.
- Rosta skorporna 5 min på varje sida i 225 grader så att de får fin färg.

Kommentarer
Postat av: olivia

åh herre vad gott!!

2012-11-26 @ 21:42:14
URL: http://www.okntnmr.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0