Ljummen pastasallad.



Ett ganska snabbt och enkelt recept på lunch eller middag.
Man tar vad man har ungefär. Receptet är för en person.

INGREDIENSER
en liten portion nykokt pasta
2 tsk pesto
1 msk creme fraiche
2-3 salladsblad
körsbärstomater
ett gäng kalamata oliver
några strimlade soltorkade tomater
några skivor mozzarella
ett halvt grönt äpple
olivolja, peppar, flingsalt
parmesanost (ej färdigriven på påse)
1/2 kycklingfilé
lite sweet chili.

GÖR SÅ HÄR
- Stek kycklingfilén i små bitar med lite sweet chili.
- Blanda den nykokta pastan med pesto & creme fraice.
- Lägg sallad och äpple på en tallrik. Lägg pastan ovanpå.
- Häll över lite oliver, soltorkade tomater, mozzarekka,
tomater och krydda med salt/peppar/olivolja.
- Lägg kycklingen på toppen och riv över lite parmesanost.

Glutenfria Sesamscones




De här sconesen är helt fantastiska. Det viktiga är att hålla smeten
väldigt lös så ska det nog gå vägen! Sesamfröna kan man såklart
välja bort. I vanliga fall gör jag två stora, men här ovan halverade
jag satsen och gjorde två små istället. Mycket bättre!
 
 
INGREDIENSER
4,5 dl mjölmix (gärna grov)
2 tsk bakpulver
50 gram smör
2 dl filmjölk
lite salt
 
 
GÖR SÅ HÄR
- Bland mjölmix, salt och bakpulver.
- Smält smöret och rör sedan ut ordentligt i mjölblandningen.
- Häll i filmjölken och rör samman till en kletig smet.
- Klicka ut till fyra sconesm skär ett kryss och strö sedan över
sesamfröna. Tryck till lite.
- Baka i ugnen i max 10 minuter i 250 grader.

ELNA PHOTOGRAPHY

Ni som tittar in här då och då visste kanske inte om att jag
skaffat hemsida? Så är fallet, och där finns även ett gäng
matbilder! Kolla in vettja.

RSS 2.0