Chokladmousse med jordgubbar & basilika.



Det perfekta sättet att avsluta en näst intill perfekt måltid? Med en lagom bitter chokladmousse, toppad med jordgubbsskivor och basilikablad. Vill du ha moussen sötare kan du välja en choklad med lägre kakaohalt än vad jag använde, men använd den finaste!

INGREDIENSER
100 g mörk choklad, 70% kakao. 
2 äggulor
3 dl vispgrädde
jordgubbar
basilika

GÖR SÅ HÄR
- Smält chokladen i en stor skål över vattenbad.
- Rör ner äggulorna i chokladen.
- Vispa grädden tjock och krämig, men inte för hård. 
- Rör ner grädden i chokladen och blanda väl.
- Häll upp i passande glas och kyl i kylskåp minst 3 timmar.
- Blanda jordgubbsskivor och små basilikablad och toppa med!

Hemmagjord pesto.


Just nu kan jag inte klara mig matmässigt utan pesto. Hittar alltid något bra användningsområde! Detta recept tycker jag blir väldigt bra, rekommenderar dock inte att mixa peston för slät, godare med lite bitar i!
 
INGREDIENSER
2 dl färsk basilika (packad hårt)
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1 liten klyfta vitlök
3 msk pinjenötter
1 dl olivolja (knappt)
1 msk parmesanost
 
GÖR SÅ HÄR
- Kör basilika och vitlök lite lätt i en matberedare.
- Tillsätt sedan parmesan, olivolja & pinjenötter.
- Kör tills nötterna är lagom stora, krydda med salt & peppar.

Glutenfritt

RSS 2.0