Chokladmousse med jordgubbar & basilika.



Det perfekta sättet att avsluta en näst intill perfekt måltid? Med en lagom bitter chokladmousse, toppad med jordgubbsskivor och basilikablad. Vill du ha moussen sötare kan du välja en choklad med lägre kakaohalt än vad jag använde, men använd den finaste!

INGREDIENSER
100 g mörk choklad, 70% kakao. 
2 äggulor
3 dl vispgrädde
jordgubbar
basilika

GÖR SÅ HÄR
- Smält chokladen i en stor skål över vattenbad.
- Rör ner äggulorna i chokladen.
- Vispa grädden tjock och krämig, men inte för hård. 
- Rör ner grädden i chokladen och blanda väl.
- Häll upp i passande glas och kyl i kylskåp minst 3 timmar.
- Blanda jordgubbsskivor och små basilikablad och toppa med!

Somrig middag för två.



Finns det något godare än grillat på sommaren så säg? Här är en middag
för två som blev alldeles ljuvlig.

INGREDIENSER
Nypotatis för två
1 kycklingfilé
1/2 halloumi
babyspenat
1 mogen mango
1 mogen avokado
1/2 rödlök
1/2 lime
Körsbärstomater

Til marinad:
1 msk honung
2 msk olivolja
1 kvist rosmarin
1 liten vitlöksklyfta
salt, peppar

GÖR SÅ HÄR
- Blanda marinaden så långt innan middagen som möjligt.
Lägg sedan i kycklingen.
- Skala och tärna mango och avokado, skiva ner löken och
pressa över limesaft. Blanda tillsist ner spenaten.
- Skrubba och koka potatis.
- Grilla kycklingen i mindre bitar och tillsist halloumin.
- Servera med tomater och en god kall sås.

Pasta pesto



Har du provat min hemmagjorda pesto? Bra, servera då den
till den här pastan! Jag använde mig av påläggskalkon, men
den kan bytas ut till kycklingfilé.

INGREDIENSER
2 portioner pasta
2 msk hemmagjord pesto
2 msk creme fraiche
6 skivor kalkon, strimlad
Lite fetaost
Parmesanost

GÖR SÅ HÄR
- Koka pasta, och låt den sedan rinna av.
- Häll tillbaka i kastrullen och sätt tillbaka på plattan.
- Klicka i creme fraichen och peston och rör runt ordentligt.
- Blanda sedan ner kalkonen och fetaosten.
- Toppa med lite parmesanost och basilika.

Hemmagjord pesto.


Just nu kan jag inte klara mig matmässigt utan pesto. Hittar alltid något bra användningsområde! Detta recept tycker jag blir väldigt bra, rekommenderar dock inte att mixa peston för slät, godare med lite bitar i!
 
INGREDIENSER
2 dl färsk basilika (packad hårt)
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1 liten klyfta vitlök
3 msk pinjenötter
1 dl olivolja (knappt)
1 msk parmesanost
 
GÖR SÅ HÄR
- Kör basilika och vitlök lite lätt i en matberedare.
- Tillsätt sedan parmesan, olivolja & pinjenötter.
- Kör tills nötterna är lagom stora, krydda med salt & peppar.

RSS 2.0