Chokladkola med ingefära

 
Ett extraordinärt recept på chokladkola. Ingefäran tillför ett extra sting!
Om man vill kan man ha i 2 msk flytande glykos, jag hoppade över 
det och det blev fantastiskt. 
 
INGREDIENSER
100 g smör eller margarin
4 msk kakao
2 dl vispgrädde
3 1/2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 msk finriven färsk ingefära
 
GÖR SÅ HÄR
- Smält smöret i en kastrull, gärna teflon. Ta av kastrullen från värmen
och vispa ner kakaon tills det blivit klumpfritt.
- Rör ner grädde, socker, sirap & ingefära.
- Koka kolan tills den når 120 grader. Jag gjorde kulprovet lite då och
då eftersom jag inte hade någon termometer.
 
- Lägg sedan bakplåtspapper i en form och häll ner smeten. Låt stelna
i kyl i cirka 3 timmar.
 
- Klipp eller skär sedan ut kolor och paketera in i lite smörpapper!

Saffransknäck i micro!

 
Knäck är ett måste så här i juletid. Min knäck kokas i micron och det tar bara
en 7-8 minuter innan den är färdig. Jag brukar blanda i saffran också, men det
kan såklart uteslutas.
 
INGREDIENSER
1/2 dl vispgrädde
1 dl sirap
1 dl socker
1/2 pkt saffran
 
GÖR SÅ HÄR
- Rör samman grädde, socker, sirap & saffran i en microfast skål.
- Micra på högsta effekt i 7-8 minuter. MEN två minuter i taget. Rör
om under tiden och börja göra kulprovet efter 5 minuter för att vara
på den säkra sidan!
- Häll upp i små knäckformar och strö ev i lite hackad mandel!
 

Glutenfritt

RSS 2.0